Pla d’entrenaments

Tens intenció de participar al X Duatló de Muntanya Ciutat de Terrassa, però no saps com preparar-te? Practiques esport de manera regular, però mai has fet una competició combinada? Doncs ara és el teu moment, a continuació et donem alguns consells bàsics i et proposem un pla d’entrenament per assolir el teu objectiu.

  • Primer de tot et recomanem que passis un reconeixement mèdic abans de començar l’entrenament, tant si practiques exercici físic habitualment com si no.
  • El pla d’entrenament té una durada de 10 setmanes i està enfocat a gent que ja practiqui esport de manera regular, però que tingui com a objectiu acabar el seu primer duatló. Les 4 primeres setmanes en denominarem Període General i buscarem agafar una petita base per després poder augmentar el volum d’entrenament i fer algunes sessions més específiques. Les 4 següents setmanes en denominarem Període Específic on buscarem continuar preparant el cos per afrontar el duatló amb garanties. Les dues últimes setmanes estaran enfocades a arribar en les millors condicions possibles al dia de la cursa.
  • Seguir un entrenament planificat, respectar els ritmes d’entrenament i els períodes de recuperació és important per arribar en bones condicions a la competició, evitar lesions i aconseguir així el teu objectiu.
  • És important que després de cada sessió d’entrenament dediquis una estona a realitzar estiraments, els dies que està marcat en el pla d’entrenaments intenta incidir-hi més.
  • Els dies marcats com a Transició has de realitzar les dues sessions marcades intentant que passi el mínim temps possible entre elles. Alguns dies intenta també practicar com realitzaràs les transicions (posar-se el casc, treure les sabatilles de carrera i posar-se les de ciclisme, etc…)
  • Si ets de la zona de Terrassa és recomanable que realitzis alguns dels entrenaments pels circuits de la cursa intentant anar recordant els trams més durs o de més dificultat tècnica.

Molta sort i ànims a tots.

Jordi Elias, entrenador de la secció de Triatló del Club Natació Terrassa

 

Pla de 10 setmanes

%d bloggers like this: